Opis
Vino je fermentiralo i odležavalo u betonskim jajima, bogato je, kremasto i vrlo svježe, sa snažnom kiselinom, punim srednjim nepcem, laganom gorčinom na aftertasteu i jako dugim trajanjem. Na nosu se osjete nijanse grejpa, marakuje, ogrozda, mladog graška i svježe pokošene trave: okus također varira između citrusnih i biljnih elemenata. Veliko tijelo, udruženo sa snažnom kiselinom, i sa prirodnom semillonovom sklonošću da dugo i dobro stari, Frenchieu daje puno više prostora za dozrijevanje nego skoro svim hrvatskim sauvignonima.
Servirati uz sashimi od tune ili hamachija, sushi s tunom, hobotnicom ili skušom, rižoto od škampa, lignje, pečena bijela riba, piletina i teleći kotleti.
The wine fermented and aged in concrete eggs, it is rich, creamy and very fresh. After taste is biterness and a very long duration. Taste of grapefruit give a fresh note all time .The taste also variates betwern citrus and vegetable elements. Large body combinated with strong acidity give to this wine a special wine for summer time..
Serve with tuna or sashimi. Shrimps risotto , squad andgrilled white fish.
Država / Country : Hrvatska
Temperatura serviranja / Serving temperature :7-9°C
Sorta / Variety : Sauvignon
Berba / Vintage : 2023
Kategorija / Category : Bijelo vino / White wine
Pakiranje / Bottle size : 0,75 l
Ostatak šećera / Recidual sugar: Suho vino / Dry wine
Alc: 13%
Položaj / Region :Istra